Να είσαι ο λόγος που κάποιος θα χαμογελάσει σήμερα...

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω, στην εποχή όπου ακόμα είχαμε δραχμές (ναι, τόσο παλιά). Τότε ζούσα στο Χολαργό. 

Μόλις έχω αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο και αφού πήρα το μπουφάν από το πίσω κάθισμα, χωρίς να αντιληφθώ ότι μου έχει πέσει από την τσέπη το πορτοφόλι στο δρόμο, κατευθύνομαι σπίτι. Πέντε λεπτά μετά, χτυπάει το κουδούνι τις πόρτας της πολυκατοικίας. Από το θυροτηλέφωνο κάποιος με ρωτάει αν είμαι ο κ. Πρωτοπαπαδάκης. Ναι, απαντάω, με έκπληξη και αμηχανία. 

Νόμιζα ότι ήταν ένας από αυτούς που χτυπούν κουδούνια, ώστε κάποιος να τους ανοίξει. Μου λέει: «Βρήκα το πορτοφόλι σας».

Εχω μείνει στήλη άλατος. Προς στιγμή νομίζω ότι με δουλεύει. Ανατρέχω στο μπουφάν μου και όντως διαπιστώνω ότι το πορτοφόλι μου, με 70.000 δραχμές μέσα (την εποχή εκείνη ήταν λεφτά…), έλλειπε.

Διαβάστε ακόμη: Να είσαι ο λόγος που κάποιος θα χαμογελάσει σήμερα...  {alertInfo}

Εκπληκτος, του ανοίγω και του λέω να ανέβει στον τρίτο όροφο. Πράγματι εμφανίζεται ένας νεαρός, γύρω στα 25, με το πορτοφόλι μου ανά χείρας. 

«Το βρήκα στο δρόμο, το άνοιξα και είδα την ταυτότητά σας. Υπέθεσα ότι θα μένατε σε κάποια από τις παραπλήσιες πολυκατοικίες. Κοίταξα τα κουδούνια. Ετσι σας βρήκα».

Δεν ξέρω τι να πω, δεν πιστεύω αυτά που ακούω και βλέπω… «Δεν κοίταξα αν έχει λεφτά, δεν πείραξα τίποτα», συμπληρώνει με απολογητικό ύφος.

«Φίλε μου, τι να πω; Δεν πίστευα ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι» του λέω, θέλοντας να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την ακεραιότητά του. Αυθόρμητα βγάζω να του δώσω 5.000 δραχμές. Αρνείται να τα δεχθεί: «Δεν καταλάβατε, δεν το έκανα για τα χρήματα». 

«Πραγματικά θέλω να σας τα δώσω. Τα αξίζετε. Είστε παράδειγμα προς μίμηση». Δεν τα πήρε ποτέ. Με ευχαρίστησε, χαμογέλασε και έφυγε. Δεν τον είδα ποτέ ξανά, αλλά πάντα θα θυμάμαι αυτή την ευγενική χειρονομία. 

Το marketing-tips.gr θα ανεβάσει δοκιμαστικά ορισμένες ανθρώπινες ιστορίες αναπάντεχης καλοσύνης. Ετσι, γιατί ανάμεσά μας υπάρχουν και άγνωστοι άνθρωποι που θα μας θυμίσουν πόσο όμορφο είναι μα είμαστε... άνθρωποι. Αν έχετε μια τέτοια ιστορία να διηγηθείτε, επικοινωνήστε μαζί μου για να τη δημοσιεύσουμε. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia