Μια αληθινή ιστορία αναγνώρισης στο χώρο της φιλοξενίας

Κάθε καλοκαίρι διαβάζουμε καθημερινά για ιστορίες ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο της φιλοξενίας, που γράφουν ότι δεν αντέχουν άλλο, ότι εργάζονται πολλές ώρες χωρίς ρεπό, ότι ο κόπος τους δεν αναγνωρίζεται κ.ά.

Σήμερα ωστόσο επέλεξα να δούμε μια καλή ιστορία, μια ιστορία με happy end. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση διευθυντή 5* ξενοδοχείου στα Χανιά, τον οποίο (μαζί με την εξαίρετη ομάδα του) είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου. 

Είναι από τις αναρτήσεις που σπάνια διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Όχι μόνο επειδή ο χρόνος -μέσα στη σεζόν- είναι περιορισμένος για τέτοια «σπορ», αλλά και επειδή είναι αυθεντική και ειλικρινής. Είναι μια ανάρτηση γεμάτη συναίσθημα, σεβασμό και αγάπη. Τρεις έννοιες που θα έπρεπε πάντα να χαρακτηρίζουν τις σχέσεις προσωπικού και μάνατζμεντ.

Είναι μια ανάρτηση που μας θυμίζει πόσο απίστευτη δύναμη έχει το ειλικρινές «ευχαριστώ». Μια τόσο μαγική λέξη, την οποία συχνά λησμονούμε να ξεστομίσουμε.

 

Την παραθέτω αυτούσια:

Κάτι τέτοιες στιγμές τα λόγια στερεύουν...

Ό,τι και να πω για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Αντωνία, πάλι θα είναι λίγο, πάλι δεν θα μπορέσει να αντιπροσωπεύσει αυτά που νιώθω και αισθάνομαι.

Μητέρα, αδερφή, φίλη συνάδελφος και πολλά άλλα. Όλα αυτά ήσουν και θα είσαι για εμένα. Ήσουν πάντα δίπλα μου, από τα πρώτα μου βήματα στον τουρισμό 21 χρόνια πριν, έως και σήμερα...

Θα κάνω μια ευχή για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σου, μία ευχή που σου είπα και κατ 'ιδίαν.

Εύχομαι όταν φτάσουμε και εμείς σε ηλικία συνταξιοδότησης, να έχουμε κερδίσει την εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη από όλους τους συναδέλφους μας, τότε μόνο θα πούμε ότι πετύχαμε.

Εσύ αυτό το κέρδισες με το σπαθί σου. Από εδώ και πέρα θα ήθελα να σου ευχηθώ υγεία για εσένα και την οικογένεια σου... Να ξεκουραστείς και να ζήσεις την κάθε στιγμή με την μικρή σου πριγκίπισσα...

Τέλος θα ήθελα να σου πω, ότι η πόρτα του Atl... Ocean Beach Resort θα είναι πάντα ανοικτή για εσένα.

Υ.Γ. Σου ζητώ συγγνώμη αν σε πλήγωσα ή σε στεναχώρησα ποτέ.

Σε ευχαριστώ για όλα...

ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ...

Μια τέτοια κατάθεση ψυχής έχει πολλαπλά οφέλη καθώς περνάει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της αναγνώρισης, κάτι που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας. 

Μπράβο λοιπόν στο μάνατζμεντ του ξενοδοχείου και φυσικά μπράβο στην Αντωνία, που παρέμεινε σε όλη της την καριέρα σωστή επαγγελματίας, ταγμένη πάντα στην εξυπηρέτηση του επισκέπτη. 

Προς επίρρωση όλων αυτών, παραθέτω αυτούσιο ένα σχόλιο με αφορμή τη συνταξιοδότησή της: «Το πιο γλυκό κορίτσι που πάντα επιζητούσε να μας ευχαριστήσει όλους στον μέγιστο βαθμό. Είσαι ένας από τους λόγους που πάντα επιστρέφουμε με χαρά σε αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο. Θα μας λείψει το λαμπερό σου χαμόγελο και η πάντα καλή σου διάθεση ΦΙΛΗ Αντωνία. Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου». 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia