Hooters. Εκλεισαν, χωρίς προειδοποίηση, 40 breastaurants

Πριν από μερικές εβδομάδες η αλυσίδα εστίασης Hooters ανακοίνωσε ότι κλείνει δεκάδες εστιατόρια με χαμηλές επιδόσεις σε όλη τη χώρα.

"Όπως πολλά εστιατόρια που δέχονται πιέσεις από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, τα Hooters έλαβαν τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν ορισμένα εστιατόρια που υπολειτουργούσαν", επιβεβαίωσε η αλυσίδα. "Η διασφάλιση της ευημερίας του προσωπικού μας είναι η προτεραιότητά μας σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους επισκέπτες μας στο σπίτι, στο δρόμο και στα εστιατόριά μας εδώ στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο".

Υπολογίζεται ότι περίπου 40 εστιατόρια, από τα 293 της αλυσίδας στα τέλη του 2023 (12% λιγότερα συγκριτικά με πέντε χρόνια πριν), από το Μιζούρι έως το Κάνσας και το Τέξας στις ΗΠΑ έχουν ήδη κλείσει, ελέω υψηλού πληθωρισμού και αυξημένου κόστους προμηθειών.

Η αλυσίδα ωστόσο δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εστιάζει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων εστιατορίων, αλλά και στο λανσάρισμα κατεψυγμένων φαγητών που θα διατίθενται στα σούπερ μάρκετ.

Πάντως παρά τις δηλώσεις περί «διασφάλισης της ευημερίας του προσωπικού», αξίζει να αναφερθεί ότι το προσωπικό των καταστημάτων που έκλεισαν δεν γνώριζε τίποτα. Το έμαθε όταν έφθασε στη δουλειά του και είδε το εστιατόριο κλειστό. 

Αρκετοί από αυτούς μάλιστα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στα social media, όπου περιέγραψαν με μελανά χρώματα την απαθή στάση της εταιρείας. «Δεν μας είπαν τίποτα. Δεν μας έδωσαν ούτε καν μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε», δήλωσε κάποιος, ενώ κάποια άλλη πρώην υπάλληλος ανέβασε βίντεο καθώς έκλαιγε...

Τα Hooters, που εισήγαγαν την έννοια του "breastaurant", δεν είναι φυσικά τα μόνα που προχωρούν σε περικοπές, καθώς πριν λίγο καιρό τόσο τα Olive Garden όσο και τα Red Lobster ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν αρκετά εστιατόρια. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia