Ο μυστηριώδης CEO που δεν αναγνωρίζουν ούτε οι υπάλληλοί του...

Εν έτει 2024 την εταιρεία Shein την γνωρίζουμε σχεδόν όλοι (ιδιαίτερα η νεολαία), καθώς έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Πλέον ο κινέζικος γίγαντας του fast fashion, που ιδρύθηκε το 2008, ετοιμάζεται να μπει και σε ξένα χρηματιστήρια, με πρώτο αυτό του Λονδίνου. 

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι ποιος είναι ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας αυτής. Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι, καθώς και οι ίδιοι οι υπάλληλοί του δεν ξέρουν ποιος είναι, οι οποίοι ακόμα και αν τον συναντήσουν μέσα στην εταιρεία δεν θα τον αναγνωρίσουν...

Διαβάστε ακόμη: Το μοντέλο Loss Leader και η Temu  {alertInfo}

Το όνομά του είναι Xu Yangtian, γνωστός επίσης και ως Sky Xu, είναι 40 χρονών και είναι ο 86ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 21,5 δισ. δολαρίων. Εχει γεννηθεί στην Αμερική από Κινέζους γονείς. Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν μιλά σε συνέδρια, έχουν διαρρεύσει ελάχιστες φωτογραφίες του, και σε αντίθεση με την εταιρεία του που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο TikTok, δεν έχει καν παρουσία στα social media. 

Μια ανώτερη σύμβουλος της Shein, αποκάλυψε πως όταν πέρυσι βρισκόταν στα γραφεία της εταιρείας, κανείς δεν τον χαιρέτησε όταν τύχαινε να μπει μαζί του στο ασανσέρ. Όταν εκείνη το ανέφερε στον Xu, της απάντησε απλά ότι «δεν συνηθίζεται στην κουλτούρα μας».  

Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι Κινέζοι CEOs αποφεύγουν να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, για να μην προκαλέσουν την οργή του καθεστώτος. Βέβαια, ο κος Xu το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia