Το οικιστικό συγκρότημα Burj Al Babas αποτέλεσε ένα από τα πιο μεγάλα και φιλόδοξα project της σύγχρονης Τουρκίας. Το 2014 σε μια απόμακρη περιοχή της κεντρικής Τουρκίας εγκαινιάστηκε η κατασκευή μιας καστρούπολης που παρέπεμπε στην Disney, με σκοπό να προσελκυστούν εύποροι Αραβες.
Το πλάνο προέβλεπε την κατασκευή 732 πανομοιότυπων σπιτιών-πύργων μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια (οι εργάτες δούλευαν μέρα-νύχτα), τα οποία θα ξεκινούσαν από τα 360.000 ευρώ. Ωστόσο η οικονομική κρίση στην γείτονα χώρα, ο υψηλός πληθωρισμός και η κατάρρευση της τουρκικής λίρας θα διαμόρφωναν ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον, που θα έβαζε ταφόπλακα στο φιλόδοξο εγχείρημα.
Tο μεγαλόπνοο project, που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των ντόπιων κατοίκων (δεν είδαν με καλό μάτι την «τουριστική» ανάπτυξη της περιοχής, που απείχε παρασάγγας από τις τοπικές παραδόσεις) έμελλε να μην ολοκληρωθεί ποτέ.
Το συγκρότημα θα περιελάβανε τουρκικά λουτρά, εγκαταστάσεις γυμναστικής, γήπεδα άθλησης, κινηματογράφο και εμπορικό κέντρο. Η δε τοποθεσία ήταν στρατηγική, καθώς η περιοχή είναι μια ρωμαϊκή λουτρόπολη, με τις ιαματικές πηγές να γεμίζουν υδρομασάζ σε κάθε σπίτι και να παρέχουν ζεστασιά για ενδοδαπέδια θέρμανση.
Η κατασκευαστική εταιρεία, Sarot Group, που ευελπιστούσε να κτίσει μια πολυτελή κοινότητα αξίας 200 εκατ. ευρώ (είχε αποσπάσει και τη δέσμευση της πολιτείας ότι θα κατασκευάσει δρόμους και σιδηροδρομικό σταθμό), θα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης το 2019 με χρέη 27 εκατομμυρίων δολαρίων – μολονότι είχαν ήδη πωληθεί 350 σπίτια.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή (εντέλει κτίστηκαν 583, με τα υπόλοιπα να είναι σε ημιτελή κατάσταση), η περιοχή μετατράπηκε σήμερα σε ένα χωριό-φάντασμα.