Ένα εστιατόριο και takeaway στο Εδιμβούργο είχε, πριν λίγες ημέρες, μια πρωτοποριακή ιδέα. Σε μια φιλική προς το περιβάλλον πρωτοβουλία, ζήτησε από τους πελάτες του να φέρνουν μαζί τους και ένα τάπερ, όταν θα παραγγέλνουν φαγητό για έξω.
Το St Andrews Restaurant & Takeaway τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όταν, σε μια προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα (αλλά και τη σπατάλη), προσέφερε έκπτωση της τάξης του 5% σε όσους θα γέμιζαν το τάπερ τους με το φαγητό που θα είχαν παραγγείλει.
Το συγκεκριμένο εστιατόριο, που εκπαραθύρωσε πέρυσι τα πλαστικά μιας χρήσης, δίνει κάθε μήνα γύρω στα 10.000 κουτάκια φαγητού, αρκετά από τα οποία, όπως εκμυστηρεύτηκαν τα στελέχη του, καταλήγουν στην παραλία της πόλης.
Διαβάστε ακόμη Ανοιξε εστιατόριο όπου το προσωπικό πληρώνεται για να είναι αγενές...
Η πρωτοβουλία αυτή θα υποστηριχτεί από μια «επιμορφωτική» καμπάνια, που θα εστιαστεί στις ωφέλειες που θα έχει τόσο ο καταναλωτής όσο και ο πλανήτης. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πείσει τους πελάτες να αλλάξουν τις συνήθειές τους...
Διαβάστε ακόμη Αγενής πελάτης στέλνει απολογητικό γράμμα μαζί με 100 δολάρια...