Ο όρος σαμπάνια είναι η κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης για τον
αφρώδη οίνο που παράγεται στη Γαλλία, στην περιοχή της Καμπανίας (Champagne).
Ελκει την καταγωγή της από τον 17ο αιώνα και πατέρας της θεωρείται ένας
βενεδικτίνος μοναχός, ο Ντομ Πιερ Περινιόν (1639-1715), που ήταν υπεύθυνος για
την κάβα τού Αβαείου του Οτβιλιέ, περιοχή όπου παράγονταν τα πιο ονομαστά
κρασιά της χώρας. Ας ανατρέξουμε στην ιστορία της σαμπάνιας και φυσικά του Ντομ
Περινιόν, όπως αυτή παρουσιάζεται στο simposio.news
Dom Perignon. Η ιστορία της πρώτης σαμπάνιας
Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης
Tags
επιχειρηματικότητα
Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης
Icon Name
O Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι συγγραφέας, καθηγητής, εισηγητής σεμιναρίων και εκπαιδευτής προσωπικού ξενοδοχείων σε θέματα μάρκετινγκ, ποιοτικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης παραπόνων. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA (Master of Business Administration) από το Cleveland State University. Έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ της Misko-Barilla, καθώς και από το 2000 έως σήμερα, ως καθηγητής μάρκετινγκ και ποιοτικής εξυπηρέτησης, σε Le Monde, IST, New York και Mediterranean. Είναι συνεργάτης της HotelTraining.gr και του Traveldailynews.
facebook
linkedin
twitter
rss